Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Josef Rychtář (65) se po dlouhé době objevil před soudem. Ve čtvrtek se totiž u Krajského soudu v Praze konalo odložené stání ve věci odvolání manžela Ivety Bartošové (†48) proti desetiměsíční podmínce za údajné brutální zmlácení jeho exmanželky Dariny Nové (66). Nová posila Uhříněvsi a bývalý postrach Říčan přišel s podle něj dokonalým plánem, jak celé soudní řízení proti němu bojkotovat!

Josef Rychtář vypadá opravdu špatně. Je snad vážně nemocný nebo jen cítí, jak proti němu čím dál víc pracuje soudní mašinerie a bojí se případného nástupu do vězení?

K soudu došel pěkně nakvašený a v soudní síni hned žádal, aby byl vyhozen redaktor Super.cz. To však předsedkyně odvolacího senátu striktně odmítla. „Tím pádem se odmítám k čemukoliv vyjadřovat, jedině v jeho nepřítomnosti,“ burácel naštvaně opět ve svatém přesvědčení, že snad bude po jeho. Nebylo.

Dozvěděli jsme se tak, z čeho jej státní zástupce přesně viní. Darinu Novou měl 16. srpna 2012 před půlnocí pětkrát praštit pěstí do obličeje a nejméně desetkrát otevřenou dlaní do tváře a dalších částí těla s cílem způsobit jí zranění.

Soudkyně zahájila jednání přezkumem, zda Rychtářovi byla doručena předvolání k prvoinstančnímu i odvolacímu soudu. Rychtář se totiž vymlouvá na to, že k podmínce byl odsouzen neoprávněně, neboť o jednání nevěděl. A na minulou „odvolačku“ nepřišel, prý se o ní dozvěděl pozdě. „Na doručenkách není můj podpis,“ tvrdil. Přebírá za něj snad poštu duch loupežníka Babinského? Nebo při svém vzdělání netuší, že grafolog by hned poznal, jestli lže, nebo ne?

Soudkyně nakonec odročila jednání s tím, že zjistí u říčanské pošty, zda obžalovaný mluví pravdu. Pokud by se mu podařilo přesvědčit odvolací senát o tom, že byl zkrácen na svých právech, stejně se nakonec pravděpodobně trestu nevyhne. A existuje prý plán, aby se mu sečetly podmínky a šel si za své skutky sednout natvrdo do vězení.

„Že by soud nařídil úplně nové projednávání, to nehrozí. Spíš by došlo k novému vyhlášení rozsudku, aby mu nebyla upřena jeho práva. Jde o zdržovací taktiku. Opět by se odvolal a všechno by se o pár měsíců protáhlo. Pokud však jsou proti němu jasné důkazy, trestu se dřív či později nevyhne,“ soudí advokát zhruba obeznámený s případem, který si však nepřál být jmenován.

Reklama

Další články

Načítám