Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Loni v září podnikla Dara Rolins (51) výlet na Kubu. Nejednalo se o klasickou dovolenou za krásami Karibiku, ale popová zpěvačka tam absolvovala pracovní cestu.

Rolins odcestovala do Havany, aby s hudebním producentem DJ UNICem, který pracuje s hvězdami jako Pitbull, natočila skladbu Cosquillita. Píseň natočila společně s vycházející hvězdou na nebi kubánské hudby, skupinou F-CUBA.

Celá spolupráce vznikla díky zpěvaččině kamarádce Pavle Cibulkové. „Ona má latino hudbu v lásce a tanec v krvi, a tím mi byla vždy blízká. Když mluvila o kapele, se kterou v Havaně natáčí album, hlavou nám probleskla ta samá myšlenka. Za pár dní jsem seděla v letadle i s ní.”

Celý song vznikl až v Karibiku. „Tak nějak podvědomě jsem tušila, že dobré vibrace, slunce a místní atmosféra mě nenechají ve štychu,” říká Dara.

Samotné natáčení probíhalo jednak ve studiu a jednak v havanské čtvrti, která by se bez nadsázky dala přirovnat k newyorskému Bronxu. Navíc ze začátku ji Kubánci nepřijali zrovna vřele. „Jak už to v takové komunitě bývá, studio je magnetický prostor, ve kterém je vždy hromada lidí, kámoši kámošů, kteří tam přišli jen chilovat a očumovat. A všichni svorně se tváří kruto-přísně. Cítila jsem se být pod drobnohledem, s pocitem lehkého předsudku. Naštěstí jsem na podobný svět drsných mužů zvyklá z domova,” směje se Dara a dodává: „Dala jsem to hned na první dobrou a bylo vymalováno. Konečně se usmáli a i mě tak vzali do party.”

Jaký je výsledek spolupráce kubánských raperů a české popové zpěvačky, se můžete sami přesvědčit v našem videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám