Hlavní obsah
Článek

V úterý pro někoho nečekaně zemřela asi nejlepší kamarádka a zároveň manažerka Dary Rolins (51) Eva Skallová (†36), kterou zabila rakovina. Jenže nyní vyplouvají na povrch děsivé podrobnosti jejího statečného boje se zabijáckou nemocí, s kterou neměla šanci vyhrát.

Ze dne na den se Evě, jejíž smrt Daru zdrtila a nestihla se s ní rozloučit, obrátil celý život vzhůru nohama. Začalo to bulkou v tříslech, odkud se agresivní typ rakoviny dostal do oblasti pánve a beder. A podle Blesku se nedávno objevily i dva nové nádory na mozku. Před smrtí Eva zkolabovala, ztratila vědomí, začala krvácet do mozku a tři hodiny na to chorobě podlehla.

„V posledních dnech se její zdravotní stav zhoršil. Rakovina se z beder rozšířila dále, Evin organismus zeslábl a začala ztrácet síly. V nejtěžších chvílích bděl u jejího lůžka partner, který ji objímal do posledního výdechu. Statečná bojovnice zemřela v úterý v nemocnici. Milovaná,“ uvedl web pluska.sk.

Skallová o nemoci otevřeně promluvila pár měsíců před svým skonem.

„Doma to nepojmenováváme. Nemáme to rádi. To slovo vůbec nevyslovujeme. Buď je to choroba, anebo s****a,“ říkala tehdy našim východním sousedům.

Přestože měla stavy, kdy se jen snažila přežít bolesti, stále toužila po tom, aby nemusela slevovat ze své ženskosti.

„Nechci rezignovat. Chci být pěkná, chci se líbit příteli, chci, aby Lottinka viděla krásnou maminku. I když jsem v nemocnici, kam chodím pravidelně, můj den se začíná tím, že se namaluju. I škaredé oddělení se dá rozsvítit. A to je můj odkaz,“ tvrdila.

Rakovina jí změnila od základu život. Utekla z pracovního kolotoče, začala si užívat každou minutu se svými blízkými, dcerou a přítelem Vaškem. Nemoc však nakonec byla silnější než její vůle žít.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám