Hlavní obsah
Článek

Za přísných bezpečnostních opatření odstartoval 55. ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Slavnostní zahájení v hotelu Thermal, kde se na úvod desetidenního kinomaratonu promítá snímek režiséra Davida Ondříčka Zátopek v hlavních rolích s Václavem Neužilem a režisérovou manželkou Marthou Issovou, přišla i řada známých tváří ze světa šoubyznysu.

Hlavní hvězdou je i hollywoodský herec Michael Caine, který z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky (77) převzal Křišťálový globus za mimořádný přínos světové kinematografii.

Krásné dámy na červeném koberci

Sladit slavnostní róby a luxusní šperky bylo pro přítomné dámy tentokrát problematičtější. Už proto, že se kromě okamžiků, kdy se podle epidemiologických pokynů a pandemických restrikcí vytváří audiovizuální dílo, anebo jsou aktéři mezi účinkujícími, musí ústa a nos zakrývat respirátorem či nanorouškou. Ke šperkům se méně hodí i povinné pásky na rukou identifikující bezinfekčnost.

Slavné krásky si ovšem uměly poradit, jak se můžete přesvědčit v naší fotogalerii. Jeden z nejdražších šperků večera v hodnotě 1,4 milionu korun od Alo Diamonds zvolila sestřenice hlavní hrdinky úvodního filmu Klára Issová (44). Tu šperky za 2 miliony z kolekce Cartieru ještě trumfla Zuzana Stivínová (50).

Sestřih ze zahájení Karlovarského filmového festivalu

V luxusních šatech Victoria Beckham zazářila i topmodelka a karlovarská rodačka Hana Soukupová (38), její starší kolegyně Daniela Peštová (53) vynesla k flitrovým zlatým šatům Amen pro změnu značku Bvlgari, stejně jako herečka Jitka Schneiderová (51), která zvolila róbu od Chloe.

S nepřehlédnutelnou róbou se na červeném koberci objevila Jitka Čvančarová (46) s manželem Petrem Čadkem. Herečka zvolila pompézní šaty od slovenského návrháře Borise Hanečky. V šatech od návrhářky Vandy Janda oslnila herečka Alena Mihulová, kterou doprovodila dcera Karolína Kachyňová s partnerkou.

Ve fotogalerii a záznamu ze živého přenosu se podívejte na další hvězdné hosty, kteří kráčeli po červeném koberci, aby si užili slavnostní zahajovací ceremoniál. Ten tradičně moderoval Marek Eben.

Reklama

Další články

Načítám