Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oficiální šampaňské 52. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary přináší do festivalového života tradiční rituál hollywoodských hvězd, známý z udílení Zlatých glóbů v Los Angeles. Jedná se o oblíbenou filantropickou iniciativu „Toast for a Cause,“ tedy „Přípitek pro dobrou věc“ a v Karlových Varech se jí zhostí prezident festivalu Jiří Bartoška (77) s Danielou Peštovou (53).

Novinkou letošního festivalu je také Lounge, elegantní bar, chill-out místo přímo v centru dění, na terase hotelu Thermal. A právě zde se bude v rámci slavnostního otevření na dobrou věc připíjet. Za každou slavnou osobnost, která připije na zdraví a slávu karlovarského festivalu, přispěje Moët & Chandon finanční částkou pro neziskovou organizaci Alsa, jejíž je Daniela Peštová, která nafotila i propagační fotografii, patronkou.

Alsa se stará o nemocné amyotrofickou laterální sklerózou. Poskytuje fyzioterapii, logopedii, psychiatrickou podporu, psychoterapii, neurologa, sociální pracovnici. Provází pacienty od začátku onemocnění až po smrt. Provozuje i půjčovnu pomůcek - v praxi se velmi často stává, že pacient si zažádá např. o vozík a než mu pojišťovna vozík schválí, už potřebuje vozík elektrický, protože jeho nemoc postupuje velmi rychle. Na schválení přístroje pro komunikaci očima se čeká až 6 měsíců.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám