Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Topmodelka Daniela Peštová (53) je sice pracovně vytížená matka starající se o své tři děti, ale nezapomíná ani na ostatní, kteří nemají takové štěstí jako její dokonalá rodinka. Stala se jednou z tváří nadace ALSA, která pomáhá nemocným ALS (nemoc, jíž podlehl i Stanislav Gross). Na akci nadace si našla čas, i když se vracela rovnou z letiště, protože měla focení v Norsku.

Prevence je u téhle nemoci marginální, nikdo neví, zda ji dostane, účinné léky, které by ji vyléčily, také nejsou. Nadace se tak aspoň snaží zjednodušit život pacientům a jejich rodinám. "Mimo jiné jde o půjčovnu zdravotních pomůcek. Než pojišťovny vyřeší, že pacienti potřebují například invalidní vozík, tak už jej nemocný nepotřebuje," svěřila nám jeden z plánů projektu topmodelka, pro niž to rozhodně není první charita, na níž se podílí. Sama má jednu přítelkyni, která nemoc dostala, takže ji zná i ze svého okolí.

O tom, že je potřeba pomáhat, se mluví i u nich doma. "Myslím, že je to naše povinnost jako rodičů učit děti, aby byly empatické k ostatním, vnímaly jejich potřeby. Všichni nemají takové štěstí, aby žili jako my," míní Daniela.

Sama prožívá fajn období a i jako modelka je stále ve svém věku žádaná, i když nastupují nové tváře včetně Češek, jako je Eva Klímková, Bára Podzimková nebo Denisa Dvořáková. "Abych řekla pravdu, nemám čas je moc sledovat, ale vím, že Evě se daří velmi dobře. Modelkám, které vyhrály tady v Praze Elite Model Look, se daří obecně velmi dobře. Ale nelze to míchat - mne, modelku v pětačtyřiceti letech, a ty, kterým je šestnáct. Máme jinou klientelu a jiné práce, ale naštěstí je to tak zařízené, že pro obě kategorie se práce najde dost," vysvětlila Daniela.

Do modelingového důchodu nemá důvod se chystat. "Řekla bych, že se modelky mojí věkové kategorie naopak v téhle době často vrací na molo," uzavřela a my jí připomněli i jednu zahraniční modelku, která nedávno nafotila kampaň ve svých pomalu sedmdesáti letech. "Jestli to vydržím tak dlouho, to opravdu nevím. Ale kdoví," smála se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám