Hlavní obsah
Článek

Další letní divadelní scéna v Praze? To je zbytečné! I to říkali bývalé dětské hvězdě, nyní principálovi několika divadel, Michalovi Kocourkovi, když se rozhodl vybudovat prázdninové divadlo přímo pod žižkovskou televizní věží. Odradit se nenechal a na slavnostním zahájení nechyběla řada hvězd v čele s Danielem Landou (55) a jeho ženou Mirjam, Bárou Munzarovou (52) s partnerem Martinem Trnavským (54) nebo Terezou Kostkovou (47).

"Před dvaceti lety mi říkali, že je zbytečná další muzikálová scéna v Praze a teď na podzim budeme s Kalichem slavit dvacet let. Mám rád výzvy," řekl nám Michal, jehož si můžeme pamatovat z mnoha filmů, mj. Což tahle dát si špenát, kde si zahrál jako dítě, anebo o trochu aktuálněji z filmů Copak je to za vojáka či Tankový prapor, kdy už byl studentem herectví. Rozhodl se ale vydat jinou cestou než tou hereckou, a kolegům naopak dává práci.

Řada z nich si nenechala ujít slavnostní zahájení letní sezóny, kdy se hrálo představení Láska v přímém přenosu, to se bude uvádět od podzimu i v kamenném Kalichu, mj. s Kristýnou Frejovou, kterou uvidíme jako tanečnici u tyče.  I v děsivém vedru se tleskalo vestoje, ostatně pomohla i plachta nad jevištěm i hledištěm, která má dokonce filtr proti ultrafialovým paprskům.

Nicméně investice to byla nemalá. Michala divadlo vyšlo na více než deset miliónů korun. "Nepředpokládám, že by se mi to za jednu sezónu vrátilo, i když tady nejsou jen naše představení. Ale podle mě jsou to ta nejlepší představení, která se dají v Praze vidět. Tak snad to diváci ocení," věří Kocourek.

Reklama

Další články

Načítám