Hlavní obsah
Článek

Původně si titulní roli v muzkálu Krysař napsal na tělo přímo jeho autor Daniel Landa (55). V novém zpracování příběhu si jeho žena, režisérka Mirjam Landa, vybrala pro ztvárnění Krysaře mladého muzikálového zpěváka Přemysla Pálka.

Ten vzal roli natolik vážně, že si dokonce oholil hlavu. Nicméně mu to prospělo. Hřívu už stejně neměl nejhustší a tvar lebky má pěkný. I figuru má vymakanou minimálně tak jako Landa. "Necvičím cíleně kvůli roli, dodává mi to energii," vysvětlil Pálek, jenž svoji muskulaturu předvede i na jevišti.

"V roli se cítím tak dobře, že si skoro myslím, jako by to napsal pro mě. Zpívá se mi velmi dobře, jak je to položené níž a je to niterné. Hlasově to není zase až tak náročné, ale emočně ano," míní Přemek.

Pálek je otcem šestileté dcerky, která začala chodit do školy, a na rozdíl od jeviště, kde se vyřve, je prý doma vyklidněný a pozorný tatínek. Dceru občas bere i do divadla, takže ji kostým Krysaře ani jeho líčení nepřekvapí.

"Je zvyklá od tatínka na spoustu věcí, jak se líčí a nelíčí. Už když jí byly tři nebo čtyři roky, tak mě viděla v zákulisí v jedné činohře, kde se líčím za travestitu. Je připravená na všechno," smál se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám