Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Do společnosti s ním téměř nechodí, takže bylo velké haló z toho, že se Daniel Landa (55) na premiéře muzikálu Rocky objevil hned se všemi čtyřmi svými holkami! Přišla nejen manželka Mirjam, ale i devatenáctiletá Anastázie a čtrnáctiletá dvojčata Roxana a Rozálie. Sázkové kanceláře už mohou pomalu stanovit kurzy na to, kdy se objeví první odvážlivý mladík, který by drsně působícího zpěváka chtěl požádat, jestli je může vzít na rande!

Čtyři roky vystupoval jako fiktivní figura, kouzelník Žito. Na podzim ho „pohřbil“ a ze svých pocitů se vypsal v knížce Všeník, kterou napsal při měsíční misi na Bali. Nyní přidal Obvšeník, knížku, jež vznikla na Novém Zélandu.

„Napsat další knížku nebylo v plánu, ale po zkušenostech z Bali jsem si raději začal zase psát takový obdeník, co kdyby náhodou. No a bum, další knížka je na světě,“ svěřil se všemi směry plodný Landa.

Na Nový Zéland se vydaly i Roxana a Rozálie. „Na měsíc jsem je tam odložil do jazykové školy,“ říká s nadsázkou zpěvák.

V Česku prý na tvorbu nemá klid a inspiraci, zato za hranicemi všedních dnů mu to jde jedna báseň a čtenáři si mohou přečíst místy lehké čtení plné vtipných historek, ale i hlubší a vážnější části, v nichž odkrývá také svoje nitro.

Podle něj do doby, než budou připravené všechny jeho chystané projekty, které jsou velmi náročné na realizaci, jsou knížky pro fanoušky jediná šance, jak se s ním „sblížit“. Tedy kromě autorských čtení, která chystá v březnu s kytarou v ruce.

Přislíbil ale i další konkrétnější věc: usilovně prý pracuje na muzikálu Gryf, což je pokračování nedokončeného Klíče Králů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám