Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jiný by za volant závoďáku už nikdy v životě nesedl, Daniel Landa (55) ale nad instinkty vyhrál a po nedávné nehodě, kdy v rychlosti 180 kilometrů v hodině boural na Šumavě a jen zázrakem vyvázl živý, opět jel rallye. Tentokrát se mu nic nestalo, ale stačilo málo a opět mohl jeho život viset na vlásku!

Při Rally Bohemia přiznal, že závodění bere jako drogu. Však už se jednou dost vážně zranil před lety a stejně ho ta vášeň neopustila. A jen zásahem štěstěny se mu nic nestalo. „Po problémech se startérem jsme špatně zabezpečili přední kapotu, která nám v plné rychlosti přistála na předním skle a poslední rychlostní zkoušku jsem jel spíš instinktivně. Je zázrak, že jsme nic (a nikoho – pozn. red.) netrefili,“ prozradil Landa, jenž dojel jako pátý ve své kategorii a celkově skončil v náročném mezinárodním závodě osmnáctý.

A proč tedy raději neodstoupil, když došlo k takovému problému, který mohl mít fatální následky? „Naším cílem bylo závod dokončit a setřást ze sebe nepříjemné prožitky z bouračky na Rallye Šumava,“ vysvětlil zpěvák, který před zářijovým koncertem pro zhruba sto tisíc lidí na letišti v Praze – Letňanech usedne do vozu ještě jednou. Tentokrát už ho snad nic nebezpečného nepotká.

„Budu si muset dávat obzvlášť pozor, protože je to jenom několik dní před plánovaným Velekoncertem, který bude možná mým doteď nejnáročnějším vystoupením. Nechci říkat v životě, záhy totiž ještě trošku přitvrdíme, protože říjnovou cestou začíná další velké dobrodružství jménem Afghánistán,“ dodal Daniel.

Reklama

Další články

Načítám