Hlavní obsah
Článek

Už ve čtvrtek se na divadelní prkna vrací muzikál Dracula, který se poprvé na scéně objevil před dvaceti lety. I když se řada účinkujících i autorů od skladatele Karla Svobody (†68) přes režiséra Jozefa Bednárika, choreografa Richarda Hese nebo zpěvačku Ivetu Bartošovou (†48) obnovené premiéry nedožila, najdou se takoví, jimž muzikál procházel životem a opět se v něm objeví.

A není to pouze představitel legendárního upíra Daniel Hůlka (55), který byl původně vybrán jen jako alternace slavnějšího Daniela Landy (55), jenž moc repríz neodehrál. Z původní sestavy zůstala i Leona Machálková (56), která vystřídala role Lorraine a Adriany, nebo Ohnivá Nymfa Hana Křížková (66).

Dalším je též zpěvák Tomáš Trapl, jenž od doby Draculy prošel desítkami dalších projektů. Právě on prostřednictvím fotografií zavzpomínal, jak vypadal kdysi, když do Draculy nastoupil jako Steven, bratr Lorraine, kterou hrávala Lucie Bílá (57), jenž se snaží svoji sestru zachránit z upírových spárů a nebezpečné lásky.

Před dvaceti lety měl v této roli, kde ho vystřídají Peter Strenáčik a Josef Vágner, bujnou kštici kudrnatých vlasů pod lopatky. Během let mu ale vypadaly a s hlavou holou jako koleno si tentokrát v Hudebním divadle Karlín zahraje Draculova šaška.

Reklama

Další články

Načítám