Hlavní obsah
Článek

Na náročných zkouškách muzikálu Klíč králů Daniela Landy (55) si vylámalo zuby už několik zkušených muzikálových harcovníků.

Režisérka Mirjam Landa (43) už stihla vyhodit zkušeného muzikálového zpěváka Bohuše Matuše. Zpěváka, který kvůli zdravotním obtížím nemohl navštěvovat všechny zkoušky pak následovali Beatrice Todorová ze skupiny ABBA Stars, Marie Štěchová z X Factoru a Petr Kutheil (30). Zejména vyhazov účastníka pěvecké soutěže Hlas ČeskoSlovenska byl pro všechny obrovským překvapením.

„Mirjam si začala roli představovat jinak, než byl původní záměr. Chtěla to víc taneční, což se rozcházelo s mými možnostmi,“ přiznal otevřeně Super.cz Kutheil. Ten chvíli o roli bojoval a trénoval dokonce s baletkami, nakonec ale předem prohranou bitvu vzdal. „Opravdu nejsem na tanec trénovaný, ale kolega, který mě nahradí, to jistě s přehledem zvládne,“ vysvětluje.

Kutheil je na druhou stranu rád, že se mu otevřela možnost plně se věnovat dětskému muzikálu Kapka medu pro Verunku, jehož je spoluautorem. „Dřív nebo později by začalo moje fungování ve dvou muzikálech dělat neplechu,“ říká.

Svůj postoj vyjádřila v deníku Blesk i Landová. „Nejde o nic osobního, jen jsem nebyla spokojena s jejich přístupem a nasazením na zkouškách. Žádám naprostou profesionalitu,“ říká režisérka.

Reklama

Další články

Načítám