Hlavní obsah
Článek

Daniel Hůlka (55) to s vrácením státního vyznamenání myslí opravdu vážně. Dnes už bývalý kamarád prezidenta Miloše Zemana zamíří 28. října na Pražský hrad, ač se nakonec slavnostní předávání konat nebude.

Vzhledem k aktuálním vládním nařízením se zpěvák Daniel Hůlka rozhodl, že 28. října absolvuje sám za sebe neveřejnou procházku z Vyšehradu na Pražský hrad. Na jejím konci rovněž neveřejně a bez účasti médií vrátí na Pražském hradě státní vyznamenání.

„V den vzniku samostatného českého státu bych rád svou procházkou poukázal na důležitost samostatnosti, nezávislosti a především hodnotu lidské svobody. Rád bych vyjádřil svůj nesouhlas s postupy vlády a jednáním vládních činitelů a čelních představitelů naší země a se zneužíváním koronavirové krize k zastrašování, manipulaci a omezování práv a svobod občanů ČR,“ nechal se slyšet Hůlka.

„V neposlední řadě bych chtěl vyzvat k pozitivnímu přístupu a radosti ze života, kterou člověk může prožívat třeba díky procházce historickou Prahou. Mějme se rádi, chovejme se ohleduplně, vzájemně se respektujme a nebuďme na sebe zlí a agresivní,” doplnil Daniel Hůlka.

Daniel Hůlka po premiéře Kata Mydláře

Procházku prý zpěvák bude přenášet online. „Celá procházka od vyšehradské baziliky sv. Petra a Pavla na Hradčanské náměstí bude přenášena živě. Během procházky bude Daniel Hůlka zároveň odpovídat na relevantní otázky, které mu každý z vás bude moci položit (vyjma vulgárních),“ upřesnil zpěvákův management. Fanoušci se mohou těšit také na překvapení.

„Na 28. říjen si připravil Daniel Hůlka také hudební překvapení, jímž by rád zdůraznil hodnotu hudby, umění a kultury v lidském životě a apeloval na důležitost svobody projevu. Na toto překvapení se můžete těšit 28. října v 8 hodin ráno. Živý přenos z procházky začne ve 14:22. Obojí najdete na zpěvákových oficiálních FB stránkách,” informoval management.

Kvůli koronavirovým opatřením si zpěvák na akci nepřeje přítomnost médií. „S ohledem na současné vládní nařízení jsme bohužel nuceni během procházky zamezit komukoliv z řad veřejnosti či médií jakékoli komunikaci se mnou či spoluúčasti na procházce. Děkuji za pochopení a mějte co nejkrásnější dny,“ uzavřel Hůlka.

Hůlku zklamalo Zemanovo vyjádření směrem k umělcům i k němu samotnému, když mu prezident za účast na protirouškové demonstraci doporučil „dát studený a mokrý hadr na hlavu a stáhnout se na nějakou dobu do soukromí”.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám