Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od minulého roku mají Vánoce pro Daniela Hůlku (55) zcela jiný rozměr. Loni v únoru se zpěvákovi narodila dcera Rozárka a on má šanci dívat se na svátky i dětskýma očima. „Od narození Rozárky Vánoce vnímám trochu jinak. Když člověk žije sám, tak je zase tak moc neprožívá. Ale s dítětem je to jiné. Takže chystáme Vánoce pro dceru a to je velká radost. Loni byla ještě miminko, takže teď už to bude i jinak vnímat, takže z tohohle důvodu se na to moc těším,” uvedl dojatě Hůlka.

Štědrý večer oslaví Hůlka spolu s manželkou Barborou a dcerkou v jeho domě v Jevanech a poté budou odjíždět za rodinou do Brna. V jeho rodině se budou dodržovat tradiční obyčeje. „Některé vánoční zvyky máme rádi. Určitě si letos opět o Vánocích rozkrojíme jablka, ať víme, co nás čeká... Venku na zahradě máme ozdobený zeleninový ’vánoční stromek’ pro zvířátka. Rozárka pečlivě doplňuje mrkvičky,” říká zpěvák a dále dodává: „A moc se těším na 25. prosince, kdy se již tradičně se svými kamarády a sousedy potkáme v jevanském kostelíku Aldašín a zazpíváme si Českou mši vánoční.”

Dárky Hůlka raději dostává, nebo kupuje? „Raději kupuju. Ale nesnáším to nakupování před Vánocemi, ty tlačenice v krámech, to mívám chuť pár minut po vstupu do obchodu zase rychle odejít,” říká Dan, který nakonec ale v nákupním zápolení vydrží. „Loni jsem kupoval všechno na poslední chvíli a bylo to šílený, takže letos jsme začali nakupovat dárky už po prázdninách a jsem ve větším klidu.”

V našem předvánočním rozhovoru jsme se museli Dana zeptat i na jeho předsevzetí. „Jedno z mých loňských předsevzetí bylo vrátit se k opeře. Právě to se mi podařilo projektem Belcanto, který je vlastně mým splněným snem, na který se s kolegy moc těšíme,” říká hvězda muzikálů.

„Operu jsem vystudoval a po všech těch letech strávených v muzikálech jsem snil o tom, že se k ní vrátím, ale přiznávám, že člověk za ty roky pozbude jistotu. Ale když jsem před rokem začal brát hodiny operního zpěvu u Vlado Chmela, začal jsem mít pocit, že by to přece jen šlo,“ říká Daniel a jeho pěvecký kouč Vlado Chmelo, který má za sebou úctyhodnou pěveckou kariéru, během které vystupoval v nejuznávanějších operních scénách po celém světě, k tomu říká: „O tom, že je Dan výjimečný zpěvák, nebylo pochyb, ale když se ke mně před rokem dostal, ani ve snu jsme nečekali, že bude dělat takové pokroky. Po těch letech v muzikálu si dokázal udržet svěží hlas a já mu musím vyseknout poklonu, protože dnes si odvážíme myslet na velké role, ve kterých může využít to, co mu bylo naděleno.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám