Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpěvák Daniel Hůlka (55), velký kamarád Miloše Zemana, od prezidenta v den státního svátku získal dle očekávání státní vyznamenání, přesněji řečeno Medaili za zásluhy. Pokud v sále během slavnostního ceremoniálu někomu byla zima, štěstí v tváři zhusta kritizovaného umělce ho muselo zaručeně zahřát! Hlasujte v anketě na konci článku.

Vášnivého podporovatele současné hlavy státu nikdo nemůže považovat za takzvaného sluníčkáře, ale právě jako žhavé slunce plné štěstí, lásky a porozumění působil poté, co se dočkal nejvyšší pocty, kterou ve svém oboru může v tomto státě získat

„Prezident republiky uděluje Medaili za zásluhy Danielu Hůlkovi, zpěváku a herci, za zásluhy o stát v oblasti umění,“ přečetl při předávání hradní kancléř a zpěvák od prezidenta ocenění hrdě převzal.

Někteří jeho bývalí kamarádi si ho za to už dopředu hojně dobírali, někteří kritici tvrdí, že je tu mnoho jiných významnějších umělců, kteří by si ocenit zasloužili, nepatří však mezi přátele Miloše Zemana.

Kromě Hůlky si odnesl vyznamenání i režisér Juraj Jakubisko, byl mu propůjčen Řád Tomáše Garrigue Masaryka, stejné si odnesly dcery herce a režiséra Jana Kačera, který se nezúčastnil.

Jako protiváha oficiálnímu předávání vyznamenání se konala akce na Staroměstském náměstí. Tam se víceméně sešli umělci a politici, kterým se nelíbí chování současného prezidenta.

Zasloužil si dle vás Hůlka ocenění?
Ano
16,3 %
Ne
83,7 %
Celkem hlasovalo 63318 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám