Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to už bezmála třicet let, co se začal natáčet dnes už legendární rodinný seriál Báječná léta, v němž třicátník Kevin vzpomíná na své dětství na americkém předměstí v 60. letech. Kromě vzpomínek na éru hippie, dobývání Měsíce či válku ve Vietnamu se vrací především ke své dětské lásce Winnie Cooper. Její půvabná představitelka Danica McKellar, která byla snad po celou dobu natáčení seriálu o půl hlavy vyšší než samotný hlavní aktér, má dnes už dvaačtyřicet a kromě herectví, jemuž se stále věnuje, je i autorkou několika knih.

Asi jen málokdo by řekl, že herečka je vystudovanou matematičkou, která napsala o této vědě několik knih a zároveň je velkou propagátorkou vzdělávání jako takového. Ve svých knihách Math Doesn't Suck, Kiss My Math, Hot X: Algebra Exposed a Girls Get Curves: Geometry Takes Shape se zaměřila především na středoškolačky, které chtěla ve studiu matematiky podpořit.

Jelikož je ale i matkou (s exmanželem Mikem Vertou má šestiletého syna Draca), přeorientovala svou tvůrčí činnost na publikace pro děti. Momentálně tak jezdí po Spojených státech a propaguje svou knižní novinku Goodnight Numbers. Tu opět nestárnoucí McKellar věnovala své milované matematice, ale zaměřila ji na ty nejmenší...

Reklama

Další články

Načítám