Hlavní obsah
Článek

V Miláně se v pondělí uskutečnil pohřeb šéfredaktorky italského časopisu Vogue, která zemřela po ročním boji s vážnou nemocí již koncem prosince. Franca Sozzani (66) stála v čele magazínu od roku 1988 až do své smrti a na poslední rozloučení s ní se do katedrály Narození Panny Marie sjela řada módních návrhářů, celebrit a modelek včetně Evy Herzigové či Terezy Maxové.

Magazínu Vogue se neříká módní bible jen tak pro nic za nic. Sozzani byla v módním odvětví podobně uznávanou osobností jako šéfredaktorka amerického Vogue Anna Wintour. Věhlas si získala ovšem i díky své aktivní charitativní činnosti. Byla spoluzakladatelkou neziskové organizace Child Priority a prezidentkou Evropského onkologického Institutu. V roce 2012 byla oceněna tehdejším francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym Řádem čestné legie, nejvyšším francouzským státním vyznamenáním.

Vzdát hold a rozloučit se s předčasně zesnulou šéfredaktorkou přijeli kromě zmiňované Wintour například módní návrháři Valentino, Stella McCartney, Donatella Versace, Miuccia Prada či Victoria Beckham, která s Franceskou dlouhá léta spolupracovala. Dorazily ale například i zpěvačka Rita Ora či bývalá francouzská první dáma Carla Bruni. Za modelky zmiňme ještě Naomi Campbell či Kate Moss, která se dostavila v až nevhodně dobré náladě a několikrát dokonce musela maskovat smích a cukání koutků.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám