Hlavní obsah
Článek

Jako by nestačilo, že se čtyřiatřicetiletá Rachel Regal s úplnou ztrátou vlasů musela vypořádat sama, teď musí to samé prožívat i se svými dvěma dětmi. Konkrétně holčičkami, které se tak musí vypořádat s tím, že zřejmě nikdy nebudou mít dlouhé vlásky. Pohledná maminka ze Severní Kalifornie kvůli nemoci zvané alopecie přišla o vlasy před pěti lety. Jelikož se jedná o onemocnění, kde dědičnost hraje významnou roli, už teď je jasné, že nemocí trpí i její dcery.

Rachel tak rychle přestala truchlit nad svým údělem a nyní se snaží především podporovat desetiletou Ellie a šestiletou Callie. Život s touto nemocí jim prezentuje pozitivně a i díky tomu, že sama nenosí paruky, je inspiruje k tomu, aby dívky svůj hendikep dokázaly vnímat jako jejich přirozenost.

Mnohdy v nich ale opačný pocit vzbuzuje okolí, a to zdaleka ne pouze škodolibé děti ve škole a jejich poznámky, ale nevědomky i lidé, kteří to ‚myslí dobře‘. Například v restauraci jim prý cizí lidé chtějí zaplatit večeři v domnění, že trojice onemocněla rakovinou. Rachel tak vždy musí vše uvádět na pravou míru a doufá, že časem se příznaky nemoci minimálně zlepší. „Naše víra je jedinou věcí, která nám pomohla se přes všechno v těch posledních pěti letech přenést,“ říká statečná maminka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám