Hlavní obsah
Článek

Po nějakém čase vyrazila do společnosti Dagmar Havlová (70). Bývalá první dáma zářila na udílení cen Český lev v elegantní róbě z ateliéru Beaty Rajské (61). Oblíbená herečka měla nejdříve v úmyslu obléct jiný model s odkazem na aktuální situaci na Ukrajině. Původně si chtěla vzít modré šaty a doplnit je žlutými doplňky, což mělo symbolizovat ukrajinskou vlajku.

„Pro předání ceny dokumentaristům, kteří nezavírají oči před krutou a nepříjemnou pravdou a jasně deklarují své postoje nejen ve válce, mi nakonec navrhla šaty skvělá Beata Rajská,“ komentovala svůj model paní Dagmar. „Určitě je na mně ještě uvidíte, pokud se do nich vejdu. V této nelehké době zaháním totiž zlé myšlenky čokoládou,“ upřímně přiznala na sociálních sítích herečka.

Model ze stoprocentní vlny si vdova po prezidentovi Václavu Havlovi nechala vytvořit s několikaměsíčním předstihem pro tuto příležitost na míru. Šaty vynikaly přiléhavým střihem v pouzdrovém provedení, a hlavně aplikací v oblasti ramen, která plně zastoupila šperky.

Od návrhářky jsme se dozvěděli, že se nejednalo o klasickou krajku. „Jde o propojované vlákno angorské vlny. Vše je ručně šité za pomoci stříbrné nitě,“ uvedla Beata Rajská, která měla po sobotním večeru na šaty velký ohlas. Další stejný model ale nevznikne, neboť prý jen jedna nositelka může mít originál.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám