Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejen módní návrháři se pustili do šití roušek. Nedostatkové zboží se rozhodla vytvářet také Dagmar Havlová (71). Do výroby roušek se pustila společně s garderobiérkou Divadla na Vinohradech Ivetou Vaňousovou.

„Rozhodly jsme se pomoci zdravotníkům v nemocnicích a hospicech. U mé divadelní garderobky Ivetky pro ně šijeme roušky s pár přáteli,“ komentovala snímky uveřejněné na sociální síti Facebook oblíbená herečka.

Jelikož si je vědoma toho, že je činnost velmi potřebná, tak touto formou požádala o pomoc. „Prosíme, pomohl by nám někdo tyto jednoduché roušky šít, nebo alespoň přežehlovat a stříhat? Ozvěte se na nadační e-mail nadace@vize.cz,“ vyzvala fanoušky paní Dagmar.

Bývalá první dáma poskytla materiál na roušky ze svých zásob. Dokonce se šije i z vyřazeného povlečení z doby, kdy ve vile v pražské Dělostřelecké ulici žila s prezidentem Václavem Havlem (†75). „Může nám někdo pomoci se střiháním bavlny - našeho starého Dělostřeleckého povlečení - a šitím? Lékaři na to čekají,“ uvedla Dagmar Havlová pro změnu na svém instagramovém profilu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám