Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme se naposledy setkali s Dagmar Havlovou (71) a připravovali s ní předvánoční rozhovor, zrovna se chystala na natáčení filmu Vlastníci. V polovině ledna padla poslední klapka snímku režiséra a scenáristy Jiřího Havelky a na veřejnost se dostávají první střípky z filmu.

V komedii, která se odehrává během schůze vlastníků bytových jednotek takřka kolem jednoho stolu, se paní Dagmar zhostila role jedné z nájemnic domu, paní Horváthové. Velkým překvapením pro všechny je, že se zde herečka objevuje ve zcela jiné poloze než běžně a vůbec jí to nesluší. „Hraju takovou nevkusnou ženskou, která se do všeho plete, na všechno má názor,” s úsměvem uvedla herečka, která změnu polohy s nadšením přivítala.

„Za tu dobu, co jsem se neobjevila na plátně, jsem spoustu filmů odmítla. Chtěli mě obsadit do rolí dam v kostýmku a s kloboukem. Prosila jsem proto režiséra, aby mi nedal postavu, kterou pro mě měl připravenou, budu proto hrát obyčejnou ženskou, která stále hudruje a o všechno a všechny se zajímá,” dodala.

Už během příprav na film se bývalá první dáma velmi bavila. „Já sama jsem se bavila už při čtení scénáře. Tak snad to diváci zhodnotí také tak,” uvedla s úsměvem paní Dagmar.

Jiří Havelka čerpal při psaní scénáře z osobních zkušeností: „Samozřejmě jsou v tom osobní zážitky. Za dobu, co žiju v Praze, jsem zažil vícero schůzí vlastníků bytových jednotek a přišlo mi, že málokdy je na tak malém prostoru vidět tak moc o nás, o lidech.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám