Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svůj smutek se Dagmar Havlová (71) rozhodla schovat za sluneční brýle. Někdejší první dáma se ve středu odpoledne přišla rozloučit s režisérem Petrem Weiglem (†79), s nímž ji pojilo mnohaleté přátelství.

„Nikdy nezapomenu na naše společné chvíle, kdy se sešlo spousta přátel, kteří obohacují už nejen svou přítomností, tím, co vytvořili, o čem je možno s nimi diskutovat i posvátně naslouchat, ale i svými profesními a lidskými kvalitami,“ svěřila se Havlová po odchodu známého režiséra, který je podepsán například pod filmem Radúz a Mahulena.

Do krematoria v Motole, kde smuteční obřad proběhl, dorazila Havlová sama s kyticí v ruce. Hned po příchodu se pozdravila s blízkým přítelem režiséra a šla k jeho rakvi položit květinu. Obřad probíhal za zvuků hudby a ukázek z Weiglových nejznámějších filmů.

Své poslední sbohem přišli známému režisérovi dát také Magda Vášáryová, která si zahrála v již zmiňovaném snímku Radúz a Mahulena. Dorazila po boku kolegy a kamaráda Milana Kňažka. S kyticí v ruce se přišli rozloučit také režiséři Zdeněk Troška či Karel Smyczek, ale také herci Lukáš Vaculík, Stanislav Zindulka nebo Dáša Zázvůrková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám