Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Dagmar Havlová (71) se osobně nezúčastní pohřbu blízkého přítele svého muže Václava Havla (†75) Jana Třísky (†80).

V účasti na posledním rozloučení jí brání nemoc. Zároveň popřela, že odmítla na pohřbu Jana Třísky pronést smuteční řeč. Nic takového jednoduše odmítnout nemohla, protože ji s tímto přáním ani nikdo neoslovil.

„Mám těch bolestných úmrtí za poslední roky i dny nějak hodně. Zapálila jsem za Květu svíčku a pomodlila se. Za Honzu udělám totéž. Oběma posílám květiny se stuhou a věnováním a přeji jejich duši pokoj a spásu. Rodinám hodně sil a naděje a upřímnou soustrast,“ napsala na sociální síti Havlová, která tak dnes vzpomíná i na zesnulou Květu Fialovou (†88).

Dnes by navíc Václav Havel oslavil 81.narozeniny a paní Dagmar bude chybět i na tradičním předávání cen v Pražské křižovatce.

„Jsem bohužel momentálně už několik dní nemocná. Dnes máme tradičně v Pražské křižovatce Cenu Dagmar a Václava Havlových, kterou jsem založila. Leč poprvé po letech k mé velké lítosti beze mne. Požádala jsem proto svého švagra Ivana, aby za mne Cenu předal. Musím na pokyn lékařů zůstat v posteli,“ vzkázala Havlová, které přejeme brzké uzdravení.

Reklama

Další články

Načítám