Hlavní obsah
Článek

Jeho díly se rád kochá Petr Janda (81), kamarádí se s Felixem Slováčkem (80) a Dádou Patrasovou (67) a s Petrem Vondráčkem (48) hraje pravidelně tenis. Na vernisáži výstavy "photoArt 2022" výtvarníka Romana Řeháka v Obecním domě v Praze se to pochopitelně hemžilo známými osobnostmi.

Zajímavé je, že patnáct unikátních uměleckých děl vytvořil český výtvarník výhradně v mobilních aplikacích a následně vytiskl a zažehlil do koberce. I když tedy většina z nás používá mobilní telefon k telefonování, psaní textových zpráv, fotografování či k surfování na internetu, Řehák pomocí tohoto komunikačního prostředku boří umělecké hranice.

„Když jsem přišel za ředitelem Obecního domu panem Vlastimilem Ježkem a seznámil jej s myšlenkou uspořádání výstavy, neváhal ani minutu a s nabídkou souhlasil. Jsem velmi vděčný a děkuji nejen za to, že mi tady na více než deset poskytli prostor, ale také děkuji všem, kteří se na přípravě i průběhu výstavy podíleli a podílí,“ říká výtvarník, jehož díla zdobila domácnosti například zesnulých oscarových režisérů Miloše Formana (†86), či Jiřího Menzela (†82).

Reklama

Další články

Načítám