Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Výtvarnice Lucie Gelemová (41) a hudebník Felix Slováček (80) se po sedmi letech vztahu rozešli. Stále ještě ženatý Felix Slováček se ale k manželce Dádě Patrasové (67) nevrací. Rozchod iniciovala přímo Gelemová.

„Toužím po rodině, životě v rodných jižních Čechách na venkově a s Felixem po 7 letech společného života ve společné domácnosti zůstáváme přátelé. Bylo to mé rozhodnutí, které vyplynulo z Felixova přístupu. Já a jeho nejbližší zároveň víme, že Felix návrat ke své současné, druhé manželce rozhodně nechystá, protože D. Patrasová se stále odmítá léčit... Tj. slovy Felixe: "No, to je ta samá písnička...", napsala Super.cz Gelemová, jež prý rozhodně nestála za nefungujícím manželstvím Slováčka a Patrasové.

„Vstoupila jsem do nefunkčního manželství, byť bylo manželi z různých důvodů na veřejnosti prezentováno jinak. Předpokládám, že mi přesto bude opět intenzivně "otloukáno o hlavu", že jsem údajně rozbila rodinu. (To mi připomíná fakta o tom, za jakých okolností začal vztah D. Patrasové, její první těhotenství a souběžně s tím ukončení Felixovo prvního manželství...) Dlouhou dobu jsem naivně věřila ve změnu a pravdu. Nestalo se tak a já volím jinou cestu, kdy Felix přezevše zůstává navždy součástí mého života, nyní však ve vztahu přátelském. Závěrem použiji sloku z Felixovo oblíbené lidové písně - Za tú horů za vysoků Ťažké, ťažké rozlúčení, keď sme spolem naučení,“ dodala Gelemová.

Slováček, který často pobýval s Gelemovou v jižních Čechách, se vrací do Prahy. „Bydlet bude u syna. Felix má v plánu přestěhovat se do domu ke svému synovi, což není v rozporu s tím, že se nadále musí sám starat o dům na Vinohradech, který mu z poloviny patří, má k němu vztah, má tam archiv apod,“ uzavřela Gelemová.

Reklama

Další články

Načítám