Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Anička Slováčková (28) několik měsíců bojuje s rakovinou prsu. Za sebou už má všechny chemoterapie i operaci. Teď už se dcera Dády Patrasové (67) a Felixe Slováčka (28) pomalu pouští i do práce, byť jí opatření proti koronaviru neumožňují naplno vystupovat. S bráchou Felixem a Míšou Noskovou tak zazpívala aspoň v online pořadu Hudebního Divadla Karlín.

Zpěvačka prozradila, že si mění paruky podle nálady. Ale nejraději je nenosí vůbec. „Nejradši chodím bez paruky, protože mám nějaké návaly, je mi pořád vedro, a ta paruka se hodně rychle zpotí. Takže je mi příjemné chodit bez paruky, bez šátku, a když si chci připadat víc jako žena, což k tomu pocitu vlasy hodně přidávají, tak si paruku vezmu. A jakou barvu? To záleží na náladě. Jako si vybírám trička, tak vybírám i paruky,“ smála se Slováčková.

O nemoci už moc mluvit nechtěla. „Jsem po operaci, a to je tak asi všechno, co k tomu momentálně chci říct. Moc o tom nechci mluvit,“ nechala se slyšet. Koronavirová umělecká přestávka přišla zpěvačce víceméně vhod. Nemusela alespoň rušit žádná představení a koncerty.

„Jak se znám, stejně bych to neudělala. Aspoň nemám špatné svědomí, protože mě bolí ruka, hodně jí doma procvičuji a potřebuji být klidu. Není kam spěchat. Takže jsem doma, užívám si klid se svými kočičkami, s přáteli, koukám na filmy a je to pohoda,“ nastínila Anička, jak momentálně tráví svůj čas.

Do Karlína ale ráda přišla, už jen proto, že výtěžek z vysílání putuje na nákup zdravotnických potřeb a materiálu do domovů seniorů, léčeben dlouhodobě nemocných a pečovatelských domů.

„Zároveň s mojí kapelou Aura pracujeme na desce, která by měla vyjít příští rok na jaře,“ uzavřela Anička.

Reklama

Další články

Načítám