Hlavní obsah
Článek

Začalo to celkem nenápadně. Instagramový profil Dagmar Patrasové (67) začaly místo rozpitých selfíček plnit grafická dílka oslavující známou zpěvačku jako královnu a bohyni. Vznikl nový umělecký směr, který se jednou zapíše do dějin?

Italský milenec Vito urazil pořádný kus cesty. Od koláží přešel k videím, která posouvají svět grafického umění originálním směrem. „Nový umělecký směr... DÁDAISMUS,“ tvrdí trefně komentář u dílka, na němž se tvář Patrasové rozpadá ve stylu Voldemorta z Harryho Pottera. Dramatičnost tomuto výjevu dodává hudební motiv z komiksových filmu o Avengers.

Fanoušci jsou nadšení. Je zřejmé, že tato forma prezentace osloví publikum napříč kontinenty.  „Paní Dagmar, vy jste to už zase zvládla a miluju, jak rostete se svou audiencí, od školky až po dospělý. Geniální. Posílám pozdravy z Krušných Hor,“ nešetřil chválou jeden z obdivovatelů.

Další komentář potvrdil, že se zrodilo něco fenomenálního: „A je to tady! Paní Patrasová, musíte vydat vlastní komiks sama o sobě. Četli by ho všichni, protože máte s Vitem tak unikátní nápady a grafické zpracování.“ Tento názor není vůbec ojedinělý. „Tohle překonává veškeré hranice Instagramu, velmi nadčasové video, Dádo!“ zní další.

Profil Dády Patrasové má zjevně pozitivní dopad na lidský organismus. „Pokaždé, když je mi smutno, koukám na vaše příspěvky. Je to slast!“ je toho důkazem.

Jak se vám líbí projevy dádaismu?
Je to moc hezká podívaná
16,8 %
Je to totálně mimo
59,4 %
Nedokážu posoudit, je to nad rámec mého vnímání
23,8 %
Celkem hlasovalo 197 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám