Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Málokdo se do historie Eurovize vepsal tak silně, jako reprezentantka Rakouska. Conchita Wurst (35) v hudební soutěži zvítězila v roce 2014 a na rozdíl od mnohých účastníků celoevropské show z hudební scény nezmizela.

Transgender umělkyně diváky nezaujala pouze svou písní Rise Like a Phoenix, ale především nápadnou vizáží. Rakouský umělec Thomas Neuwirth ve svém alter egu zkombinoval testosteron s estrogenem a vznikla oboupohlavní bytost, již si sexuální menšiny zvolily za svou ikonu.

Conchita dle očekávání s dalším hitem, který by zaznamenal úspěch srovnatelný s vítěznou skladbou Eurovize, nepřišla. Získala si však početné publikum a stále vystupuje. Největší zájem je o ni samozřejmě na akcích podporujících homosexuály.

Hudební zjevení se ale od svého vítězství v Eurovizi dost proměnilo. Conchita se po žensky stylizovaném období více soustředí na své mužské já. Zpěvačka ubrala s líčením, nechala si více narůst dříve pečlivě zastřižené vousy a přestala si upravovat hruď. Na koncertech tak na první pohled může vypadat jako obyčejný rocker. To ovšem jen do chvíle, než otevře ústa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám