Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Letošní ročník Eurovize za sebou ještě nemá ani druhé semifinále, v němž vystoupí Marta Jandová (49) s Václavem Noidem Bártou (43), a celý kontinent už spekuluje o vítězství srbské zpěvačky Bojany Stamenov (28), která publikum ohromila nejen svým silným hlasem, ale také největším pozadím v celé historii mezinárodní hudební soutěže.

Po loňském úspěchu rakouského zjevení Conchity Wurst (35) hostí finále Eurovize Vídeň, kde se předvedou zástupci 40 zemí. Transsexuální hvězda vnesla do soutěže nové hodnoty a jejím nástupcem se tak s velkou pravděpodobností stane interpret, na němž diváci ocení nejen jeho hlasový projev, ale především odlišnost.

Během prvního semifinále postoupilo 10 z 16 národních zástupců včetně korpulentní Bojany Stamenov ze Srbska. Když zpěvačka, vedle níž by i Adele (35) působila jako drobotinka, předvedla píseň Beauty Never Lies, zažila největší aplaus ze všech účinkujících a o tom, že se objeví v sobotním finále, nebylo pochyb.

Song, v němž oslavuje vnitřní krásu, je pro Eurovizi stejně přínosný jako hit Rise Like a Phoenix, jímž Conchita vyjádřila svou transsexuální metamorfózu. Bojana splňuje všechny aspekty potenciální vítězky. K jejím přednostem patří silný hlas, výrazná skladba a nakonec i korpulentní postava, díky níž ji v celoevropské konkurenci nikdo nepřehlédne. Pokud v sobotu opravdu zvítězí, naváže na úspěch své krajanky Marije Šerifović, která Eurovizi vyhrála v roce 2007.

Reklama

Další články

Načítám