Hlavní obsah
Článek

Na filmovém plátně dokáží odvrátit nejrůznější hrozby a jako komiksoví superhrdinové disponují vlastnostmi, o jakých nemají běžní smrtelníci ponětí. Jak ale slavní herci vypadají, když odloží kostým a spolu s ním i svou moc?

Vydavatelství Marvel si nad úspěchem filmových adaptací komiksových předloh mne ruce. Letos se jeho hrdinové sešli v trháku Avengers: Infinity War, který celosvětově utržil přes dvě miliardy amerických dolarů, což se dosud podařilo jen Avatarovi, Titaniku a filmu Star Wars: Síla se probouzí.

Role v marvelovkách je pro herce ternem, ale někteří z nich už jsou smíření s tím, že dají světu komiksů sbohem, protože nechtějí být neustále spojování s jedinou postavou.

Komiksovým veteránem je Robert Downey Jr., který se jako Iron Man v kinech poprvé objevil v roce 2008. Chris Evans (42) měl jako Captain America premiéru v roce 2011. Tehdy se v kinech poprvé objevil také Chris Hemsworth (40) jako Thor. Všichni herci už mají po třech vlastních filmech a zahráli si i v týmovkách Avengers. Není divu, že touží po změně.

V Infinity War se stará garda setkala s kolegy, kteří komiksové kostýmy oblékli později. Patří mezi ně Chris Pratt jako Star-Lord ze Strážců Galaxie, Benedict Cumberbatch jako Doctor Strange, Tom Holland jako již třetí představitel Spider-Mana a Chadwick Boseman jako Black Panther. Komiksové hrdiny v kostýmech i bez nich najdete v galerii.

Kdo nejlépe ztvárnil komiksového hrdinu?
Robert Downey Jr. (Iron Man)
31,4 %
Chris Evans (Captain America)
9,9 %
Chris Hemsworth (Thor)
40,5 %
Chris Pratt (Star-Lord)
7 %
Benedict Cumberbatch (Doctor Strange)
4,1 %
Tom Holland (Spider-Man)
5,5 %
Chadwick Boseman (Black Panther)
1,6 %
Celkem hlasovalo 1027 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám