Hlavní obsah
Článek

Na školních fotkách předváděl roztomilý úsměv, ale ten je na filmovém plátně k vidění jen vzácně. Herec z archivní fotky totiž svůj život zasvětil komiksovému žánru a jako seriózní Captain America si příliš legrace neužije.

Snímek pochází z rodinného alba herce Chrise Evanse, který nedávno oslavil 35. narozeniny. Díky spojení s komiksovým vydavatelstvím Marvel se z něj stal jeden z nejvýraznějších herců mladší generace, jehož filmy do kin lákají milióny fanoušků po celém světě.

Než se Chris dočkal slávy, musel si projít podstatně méně ambiciózními projekty. Kariéru zahájil už v osmnácti letech a zkušenosti získal i v parodii na teenagerovské komedie Bulšit. V roce 2005 přišla Fantastická čtyřka, která předurčila Chrisovu budoucnost v komiksových adaptacích.

Kostým v barvách vlajky USA poprvé oblékl v roce 2010 při natáčení filmu Captain America: První Avenger. Jako čestný komiksový hrdina má na kontě už tři vlastní trháky a dvě týmovky Avengers. Navíc se jako Captain America mihnul i v samostatných titulech svých kolegů Thora a Ant-Mana.

Kromě herectví se Chris Evans pokouší prosadit také jako režisér. Loni představil komorní partnerské drama Before We Go, v němž si zároveň zahrál titulní roli. Jeho film se setkal s příznivými reakcemi, takže režisérské ambice slavného Avengera budou určitě pokračovat.

V Hollywoodu sice Chris patří k největším fešákům, ale rozhodně se neřadí k hercům s bouřlivým soukromým životem. Dva roky byla jeho partnerkou herečka Jessica Biel, která se později provdala za Justina Timberlaka. Loni byl Evans spojován s Lily Collins, ale z jejich setkání se žádná vážná známost nezrodila. Captain America dlouho vystupoval jako samotář, ale nedávno se objevil po boku herečky Jenny Slate, která je ovšem stále vdanou paní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám