Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oscarová herečka Charlize Theron (48) umí být opravdový chameleon. A tato talentovaná kráska dnes slaví 45. narozeniny.

Charlize se narodila v Jihoafrické republice, kde vyrůstala v malém městečku Benoni. Její matka před ní v sebeobraně zabila jejího otce. Byl to alkoholik a její matku bil.

„Můj otec byl tehdy nesmírně opilý, že ani skoro nemohl chodit, když dorazil domů se zbraní v ruce. S matkou jsme se schovaly v ložnici a držely dveře, které se snažil otevřít. Poté přestal na dveře tlačit, odstoupil a třikrát do nich vystřelil. Naštěstí nás žádná kulka netrefila, což je skoro zázrak,“ odvyprávěla v pořadu NPR´s Fresh Air Charlize.

Matka poté vzala do ruky zbraň a otce zastřelila. Případ byl vyhodnocen jako sebeobrana a matka tak nečelila stíhání ani trestu.

V 16 letech vyhrála Charlize roční modelingový kontrakt a s matkou se přestěhovaly do Itálie. Po uplynutí smlouvy se přemístily do Ameriky, kde Theron začala studovat balet, jímž se chtěla živit. Bohužel kvůli operaci kolene se musela tohoto snu vzdát.

V roce 1994 jí matka koupila jednosměrnou letenku do Los Angeles, kde začala její filmová kariéra. Koncem devadesátých let se konečně rozjela a začala se objevovat ve filmech jako Ďáblův advokát po boku Keanua Reevese a Ala Pacina či ve snímcích jako Velký Joe, Pravidla moštárny, Astronautova žena a Ten nejlepší.

V roce 2003 si Charlize zahrála ve snímku Zrůda, kde byla k nepoznání a vypadla tak z rolí založených jen na její krásné tváři. Za svůj herecký výkon získala Oscara i Zlatý glóbus.

Herečka sama a bez partnera adoptovala dvě děti. V roce 2012 Jackson(a), který se cítí být dívkou, a dceru August v červenci roku 2015.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám