Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Přiznání Charlieho Sheena (58) k nevyléčitelnému onemocnění jeho renomé příliš neprospělo. Herec s bohatým sexuálním životem však není jedinou známou osobností, která je HIV pozitivní.

V minulosti nákaza virem HIV znamenala rapidní zhoršení zdravotního stavu a následné selhání imunitního sytému známé jako AIDS. Díky pokrokům v oblasti medicíny se však dá stav nakažených stabilizovat, což dokazuje i několik známých celebrit.

Dokonalým příkladem úspěšného boje s virem HIV je bývalý basketbalista Magic Johnson, který byl infikován už v roce 1991. S nákazou ale úspěšně bojuje a stále se objevuje na veřejnosti, kde působí vitálně.

Stejný průběh má onemocnění virem HIV také u bývalého zpěváka skupiny Frankie Goes To Hollywood. Holly Johnson se nakazil ve stejném roce jako Magic Johnson, ale letos oslavil už 55. narozeniny. Důkazem toho, že infikace virem HIV automaticky neznamená AIDS, je také zpěvák Andy Bell z popového dua Erasure, který je pozitivní od roku 1998 a stále koncertuje.

Virové onemocnění přenosné krví a pohlavním stykem není samozřejmě hrozbou jen pro muže. Stejný problém řeší i Nadja Benaissa, která na sebe upozornila v německé dívčí kapele No Angels. HIV pozitivní zpěvačka se dokonce dostala do střetu se zákonem kvůli tomu, že nákazu vědomě šířila. U soudu nakonec vyvázla jen s podmínkou.

V roce 2003 se k nákaze virem HIV přiznal také Jason Gould, který se pokoušel prosadit v Hollywoodu, ale zůstal ve stínu své slavné matky Barbry Streissand. Mezi celebritami je zajisté spousta jedinců, kteří se k nákaze nikdy veřejně nepřiznali. Nejčastěji je řeč o Georgi Michaelovi, ale zpěvák na toto téma mlčí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám