Hlavní obsah
Článek

V Česku žije více než tři desítky let. Chantal Poullain (67) se ale stále obklopuje francouzskou kulturou a to platí i o Vánocích. Na její štědrovečerní tabuli byste u ní jen těžko hledali smaženého kapra, ale rodnou Marseille jí připomínají mořské plody. „Udržuji české zvyky. Ježíšek u nás chodí večer, nikoli jako ve Francii druhý den ráno,“ rozpovídala se Chantal a byla konkrétní v otázce vánoční gastronomie. „Co se týká večeře, tak jsem víc Francouzka. Připravuji mořské potvory a ryby. Dělám jiné jídlo, než je to klasické české.“

Některé české pokrmy se na jejím stole ale zabydlely. „Připravuji bramborový salát. Stojí za tím mnoho let práce. Musela jsem se dopracovat na úroveň bramborového salátu, který jsem se kdysi naučila od Bolkovy (Bolek Polívka (74), bývalý manžel, pozn. red.) maminky. Trvalo mě to dlouho, než jsem se naučila přesné poměry cukru, soli a dalších přísad. Nakonec jsem to ale zvládla,“ pochlubila se Chantal.

Štědrý den bude Poullain trávit se synem Vladimírem (34) a jeho novou partnerkou Magdou. Kupodivu jí bude dělat společnost i exmanžel Bolek Polívka s jeho současnou manželkou a dětmi. „Bude tam i Bolek a jeho nová rodina,“ říká překvapivě.

Na křtu kalendáře návrhářky Beaty Rajské (61) jsem se herečky ptali, jestli raději dostává dárky, nebo daruje. Odpověď nás nepřekvapila. „Raději dávám, to je můj smysl života. Když můžete dávat, tak dostane stokrát víc,“ říká Chantal, která ale na akci jeden důležitý dárek obdržela. Na její nadaci putoval díky kalendáři štědrý obnos peněz. „Beata je velkorysý člověk a je srdečná. Je to člověk, o kterém vím, že s ním můžu počítat i v těžkých okamžicích,“ dodala prezidentka nadace Archa Chantal po převzetí šeku v hodnotě sedmdesáti tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám