Hlavní obsah
Článek

Skupina čtyř hudebníků z Prahy, kteří si říkají De Facto Quartet, začala svou kariéru na ulici. Odtud už se dostala i na zahraniční pódia. Minulý rok se kluci předvedli v Česko Slovensko má talent a přesto, že porotu ohromili, do finále se bohužel neprobojovali. Letos ale zabodovali u našich sousedů!

Poznali se před třemi lety a spojovala je touha hrát na smyčcové nástroje známé popové hity ze současnosti i minulosti. Čtveřice nadšených muzikantů to ale ze začátku neměla vůbec jednoduché. Nikdo je neznal, začínali od nuly. Nezbývalo jim nic jiného, než první publikum ohromit na ulici, což se jim ale povedlo velmi rychle. Impulz přihlásit se do německé verze soutěže Das Supertalent přišel právě z ulice.

„Tenhle nápad vlastně vznikl od kolemjdoucích, hodně z nich nám říkalo: ,Vy budete jednou slavní. Proč hrajete tady na ulici? Máte hrát ve velkých sálech a halách pro tisícovky lidí'. Jednou nás po naší pouliční show oslovila paní a říkala: ,Tohle byste měli předvést v talentové soutěži, protože vy máte talent',“ prozradil sympaťák z kvarteta Šimon Marek.

Německé porotce dokonce De Facto Quartet ohromil natolik, že od nich dostal zlatý buzzer s přímým postupem do finále.

„Samozřejmě jsme to nečekali. Měli jsme obrovskou radost, že se porotcům i divákům naše show líbila. Měli jsme možnost hrát pro plné divadlo v Kolíně, a potažmo pro několik miliónů lidí z Německa, Rakouska i Švýcarska, kteří soutěž sledují v televizi. Takže jsme si to užili na sto procent,“ raduje se Šimon, který se se zbytkem kvarteta připravuje na velké finále, které proběhne 21. prosince.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám