Hlavní obsah
Článek

Kanadskému hudebnímu producentovi Renému Angelilovi (†73), jenž zemřel minulý týden po dlouhé nemoci, naposledy přišly vzdát hold desítky lidí. Smuteční rozloučení u jeho rakve proběhlo ve čtvrtek za přítomnosti nejbližší rodiny, přátel, ale i fanoušků v Bazilice Notre-Dame v Montrealu. Na stejném místě si Angelil před více než dvaceti lety bral svou osudovou ženu Celine Dion (55).

Zpěvačka v současnosti prožívá nejhorší období života, jelikož nepřišla pouze o milovaného manžela a otce svých dětí, ale i o staršího bratra Daniela, jemuž se stejně jako Angelilovi stala osudná rakovina. Devětapadesátiletý Daniel podlehl nemoci v sobotu v nemocnici v Montrealu, pouhé dva dny po zpěvaččině manželovi.

Dion se navzdory oběma tragédiím pokoušela držet kamennou tvář, i když zármutek se jí odrážel v očích. Zpěvačka se sice na odchod nemocného manžela, jenž zákeřné rakovině krku vzdoroval téměř 18 let, připravovala dlouho, přesto byl pro ni zdrcující a ona poté rušila svá vystoupení na více než měsíc dopředu.

„Podpora, které se nám od všech dostala, byla požehnáním,“ děkovala Celine, která trpělivě přijímala kondolence. Oporou jí v bazilice byla i maminka Thérése (88), Reného bratr André, jeho děti z předešlých vztahů Patrick, Jean-Pierre a Anne-Marie i nejstarší čtrnáctiletý syn René-Charles, jehož měl Angelil s Dion.

Ve stejné bazilice se v pátek bude konat ještě veřejný pohřeb, který bude přenášet i televize.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám