Hlavní obsah
Článek

Britská panovnice Alžběta II. (†96) je po prosincové nemoci opět plná sil, a tak už nenechává veškeré královské povinnosti jen na svých dětech a vnucích. V prostorách Buckinghamského paláce hostí nejrůznější skupiny lidí, jejichž práce si považuje, ale zároveň nezapomíná na udržování dobrých vztahů se zahraničím. V pondělí večer například uspořádala recepci pro indickou delegaci, které se účastnila nejen ona, ale i její choť princ Philip, syn princ Edward či vnučka princezna Eugenie. Mnozí z pozvaných hostů byli ale asi nejvíc zvědaví, zda se setkají i s princem Williamem (41) a jeho půvabnou manželkou Catherine. A dočkali se...

Slavnostní recepce byla uspořádaná na počest blízkých kulturních a diplomatických vztahů mezi Velkou Británií a Indií. Na programu bylo kromě spousty jídla z obou zemí také taneční vystoupení či speciální výstava. Kromě indických zástupců z řad diplomatů a politiků obdrželi pozvánku do paláce také tamní herci, muzikanti či některé sportovní hvězdy.

Jako obvykle se pozornost médií soustředila i na výběr šatů vévodkyně z Cambridge. Decentní krajkový model pocházel od návrháře jménem Erdem Moralıoğlu, ale tentokrát to byla především její obuv, která všechny ohromila. Třpytivé střevíčky na jehlách byly jako z pohádky o Popelce. Jejich cena ale většinu lidí rychle vrátí zpátky do reality. Za tento pár od Oscara de la Renty byste totiž museli zaplatit téměř 19 tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám