Hlavní obsah
Článek

Princezna z Walesu ani vévodkyně ze Sussexu (42) nekráčely za rakví královny Alžběty II. (†96) při její poslední cestě z Buckinghamského paláce do Westminsterského opatství. Na té ji doprovázeli její děti a vnuci William (41) a Harry (39).

Do Westminsteru dorazily v autě s Camillou, královnou manželkou (76). Tam už pak Kate s Meghan zaujaly místa vedle svých manželů, aby jim byly oporou.

Kate oblékla vhodný model od Catherine Walker, který doplnila perlovými náušnicemi a broží. Věří se, že perlovou brož měla Alžběta II. při návštěvě Jižní Koreji v roce 1999. Kate zase v roce 2017 při návštěvě Belgie u příležitosti 100. výročí třetí bitvy u Yper.

Perlové náušnice patřily princezně Dianě a Kate je vynesla nesčetněkrát. Má je i na oficiálním portrétu ke svým 40. narozeninám.

Obdobným gestem vyjádřila úctu královně Alžbětě II. i vévodkyně Meghan. I tu zdobily perlové náušnice, které dostala darem přímo od královny krátce poté, co se provdala za prince Harryho. Měla je na sobě pouze v červnu 2018, když plnila závazky po boku královny, tehdy ještě jako aktivní členka britské královské rodiny.

Toto je naposledy, co byla královnina rakev přemístěna před pohřbem, který se uskuteční v pondělí 19. září. Od dnešní 18. hodiny bude vystavena pro veřejnost. Britové mají čtyři dny, aby se s milovanou panovnicí přišli rozloučit, než ji uloží k věčnému odpočinku ve Windsoru.

Reklama

Další články

Načítám