Hlavní obsah
Článek

Cara Delevingne (31) je nejen modelkou a herečkou, ale také ředitelkou realitních kanceláří Harvey White Properties, které vlastní její rodina, a řídí je společně s otcem Charlesem (71) a sestrami Poppy (34) a Chloe (35). Podle britského deníku The Sun má firma hodnotu v přepočtu 1 359 403 500 Kč, ovšem v průběhu pandemie musela pozastavit většinu pronájmů.

Modelčin otec Charles deníku potvrdil, že i jejich firma čerpala podporu v podnikání od státu, na kterou mají firmy, jež nemohou kvůli pandemii vykonávat činnost, nárok. Není však jasné, kolik přesně společnost zaměstnává lidí ani v jaké výši podporu čerpali.

„To, že má Cara balík peněz, neznamená, že podnik taky. Byl to těžký rok pro všechny, speciálně pro majitele nemovitostí. Ale někoho může zaskočit, že bohatí lidé čerpají podporu,“ uvedl pro Daily Mail zdroj blízký rodině.

Také doplnil, že nejde o žádný podvod a firma má zjevně na podporu nárok, jen čin jako takový může veřejnost překvapit. Jakýkoliv podnik může žádat peníze daňových poplatníků ze systému, aby mohl zaplatit mzdy zaměstnancům, pokud mu opatření neumožňují provoz.

Cara se stala nejlépe placenou modelkou v zemi pro loňský lok, kdy její výdělky činily 455 174 400 Kč. Zahrnují převážně příjmy z modelingu, hraní, prodeje knihy a muziky a nového pozemku. Je však jasné, že z vlastní kapsy rodinnou firmu nedotuje.

Reklama

Další články

Načítám