Hlavní obsah
Článek

Když se řekne jméno Brooke Shields (58), většině se nejspíš vybaví její role ve filmu Modrá laguna. Aby ne, udělal z ní hvězdu a dodnes zůstává jejím nejslavnějším. Dalším nezapomenutelným počinem pak byla reklama na džíny značky Calvin Klein, v níž se provokativně ptala, zda chtějí lidé vědět, co je mezi ní a jejími džínsy, a rovnou i odpověděla, že nic. Podle magazínu The Guardian byla v 80. letech nejslavnější teenagerkou planety.

Kariéra Shields přitom začala mnohem dříve. Už jako jedenáctiměsíční miminko byla v reklamě, ve filmu se poprvé objevila jako devítiletá. Ovšem až se zmíněnou Modrou lagunou a také Nekonečnou láskou přišla sláva. Jen v roce 1981 se Brooke objevila na titulce 30 magazínů.

A popularita ji neopouští ani jako zralou ženu. Brooke například před necelými třemi lety navázala na spolupráci se zmíněnou značkou, kdy, možná trochu paradoxně vzhledem k ikonické reklamě, pózovala ve spodním prádle. To jí bylo 52 let.

„Nemyslela bych si, že někdy budu fotit spodní prádlo. Je to asi dobré poselství být hrdou dvaapadesátiletou ženou a matkou, tvrdě pracující na tom, aby zůstala ve formě,“ uvedla tehdy.

Dřina se jí ale evidentně vyplácí, vypadá skvěle.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám