Hlavní obsah
Článek

Až v pokročilém věku se Jane Fonda (86) rozhodla odhalit své bolestivé tajemství, které ji navždy poznamenalo. V rozhovoru s hollywoodskou kolegyní Brie Larson (34) svěřila, že se stala obětí znásilnění.

Ikonická herečka se mladší kolegyni, která loni získala Oscara za hlavní roli ve filmu Room, otevřela a zveřejnila informace, jež tajila téměř celý svůj život. Brie si ji nejspíš získala dramatem, v němž představovala ženu, která prokázala neuvěřitelnou sílu, když syna vychovávala v iluzi, že místnost, v níž jsou oba uvězněni, je celým světem.

„Od žen se neustále očekává, že budou přinášet oběti. V dětství jsem byla znásilněna. Také jsem přišla o práci, protože jsem nechtěla spát se svým šéfem. A neustále jsem se obviňovala ze svého selhání. Nedokázala jsem správě zareagovat,“ přiznala Jane Fonda v otevřené zpovědi pro magazín The Edit.

„Znám spoustu žen, jež byly sexuálně zneužity, ale samy si to neuvědomují. Jsou smířeny s tím, že se to stalo, protože v tu chvíli nedokázaly vzdorovat,“ pokračovala hollywoodská hvězda a trojnásobná matka.

Jane Fonda je přesvědčena o tom, že stejnou zkušeností si prošla i její matka Frances Ford Seymour. Z dostupných lékařských zpráv zjistila, že byla zneužita ve věku osmi let, což bylo příčinou jejího špatného psychického stavu. Když bylo Jane 12 let, její matka spáchala sebevraždu.

Herečka zároveň připustila, že v rodičovské roli sama příliš nezazářila. „Dnes lituji toho, že jsem se svým dětem více nevěnovala. Nevěděla jsem, jak být dobrou matkou, musela jsem se to časem naučit. Neustále se snažím naše vztahy upevňovat,“ vyprávěla Jane Fonda, která přivedla na svět Vanessu (48) a Troye (43). Další dceru jménem Mary (49) herečka adoptovala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám