Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Spousta herců si mohla před kamerou vyzkoušet, jak budou vypadat ve stáří. Maskéři odvedli skvělou práci a diváci se díky nim dočkali mimořádného zážitku. Podívejte se na nejlepší filmové proměny.

Robert Gustaffson - Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

Najít stoletého muže, který by ztvárnil hlavní roli v adaptaci knižního bestselleru Jonase Jonassona, bylo samozřejmě nemožné. Rebelského staříka si nakonec zahrál o polovinu mladší Robert Gustaffson, jemuž bylo v době natáčení 48 let. O tom, jak se jeho proměna maskérům povedla, se můžete v pátek od 21 hodin přesvědčit na Televizi Seznam.

Brad Pitt - Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Herecký idol se v tomto filmu narodil jako stařík, který s přibývajícím věkem mládnul. Tento paradox mu zkomplikoval vztah s Cate Blanchett, jejíž vývoj odpovídal normálu. O proměnu Brada Pitta (60) se zde místo maskérů postaraly spíše digitální triky.

Tilda Swinton - Grandhotel Budapešť

Oscarový snímek poskytnul zajímavou příležitost Tildě Swinton, která zde ztvárnila velmi zralou baronku. I když v Grandhotelu Budapešť zemřela, pár záběrů jí stačilo k tomu, aby si ji diváci zapamatovali.

Marion Cotillard - Edith Piaf

Francouzská herečka se proměnila v legendární šansoniérku. Marion Cotillard (48) se před kameru postavila ve svých 31 letech a ztvárnila Edith až do její smrti, kdy jí bylo 47 let. Proměna se podařila na jedničku. Nakonec z toho byl pro Marion Oscar i Český lev, protože film vznikl v české koprodukci.

Meryl Streep - Čarovný les

Hollywoodská legenda má na kontě desítky rolí a rekordních 21 nominací na Oscara. Jednu z nich Meryl Streep (74) získala i za vedlejší roli v muzikálu Čarovný les, kde ztvárnila čarodějnici. V maskérně výrazně zestárla a předvedla skvělý výkon.

Javier Bardem - Láska za časů cholery

Kvůli roli výrazně zestárnul i španělský herec Javier Bardem. V roce 2006 natočil filmovou adaptaci románu Láska za časů cholery. I když mu bylo teprve 37 let, v roli Florentina mu zešedivěly vlasy i vousy.

Gary Oldman - Drákula

Britský herec je svým příjmením ke starším rolím předurčen. Doma má Oscara za ztvárnění Winstona Churchilla v Nejtemnější hodině, ale nejvíce se na něm maskéři vyřádili v hororu Drákula, kde si prodlužoval život sáním lidské krve.

Která herecká proměna byla nejlepší?
Meryl Streep - Čarovný les
4,7 %
Marion Cotillard - Edith Piaf
10 %
Robert Gustaffson - Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
6 %
Brad Pitt - Podivuhodný případ Benjamina Buttona
11,3 %
Tilda Swinton - Grandhotel Budapešť
44,3 %
Javier Bardem - Láska za časů cholery
5,1 %
Gary Oldman - Drákula
18,6 %
Celkem hlasovalo 3736 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám