Hlavní obsah
Článek

Laskavý herec Bořivoj Navrátil (†78) léta bavil doslova generace diváků. Jenže když ho naplno zasáhla rakovina střev, které v pondělí podlehl, nikoho nezajímalo, že je náhle bez příjmu a léčba ho vyjde na neuvěřitelné peníze. Když proto v polovině října Navrátil odcházel ze sanatoria, ve kterém se zotavoval po chemoterapiích, bylo to hlavně proto, že už neměl na pobyt!

"Záleží na tom, jak mi vystačí peníze," odpověděl Blesku před koncem pobytu Navrátil na otázku, jak dlouho se v sanatoriu zdrží. Den pobytu tam totiž vyšel na pět set korun, a protože herec byl odkázaný jen na důchod - o stabilní příjem ze seriálu Ulice přišel již před dvěma lety - přestal rakovinu finančně zvládat.

Vždyť nájem pražského bytu i se všemi poplatky ho vyšel na patnáct tisíc korun, na stejnou částku pak měsíčně i pobyt v sanatoriu. Není divu, že se Navrátil rozhodl uchýlit do péče svého syna, který nakonec s tatínkem byl i v jeho poslední hodince. Obdivovatelé Navrátila jej příští rok budou moci vidět v jeho posledním filmu Školní výlet. Ten mu také vynesl poslední honorář života a pomohl mu také aspoň trochu ulehčit tíživou finanční situaci.

Reklama

Další články

Načítám