Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Seriál Devadesátky se těší obrovské divácké přízni. Lidé vyzdvihují herecké výkony i skvělou práci maskérů a kostymérů. Proměnou pod rukama uměleckého maskéra Martina Větrovce prošel i Bořek Slezáček (56).

Zahrál si arménského mafiána Alexeje, kterého tvůrci ztvárnili jako zjizveného a na jedno oko slepého.

„Objednala se proto čočka, která slepé oko imituje. Nad oko a pod oko se ještě umístila předem vymodelovaná jizva. Zranění představuje říznutí, ale není blíže specifikované, jak o oko přišel. Spíše jde o další prvek dotvářející Alexejovu image, stejně jako jsou třeba typické gangsterské brýle,“ popsal zrod postavy Větrovec.

O tom, jak bude postava vypadat a působit, se Slezáčkem dlouze diskutovali, k hercově radosti měli velmi podobnou představu. Před samotným natáčením probíhala zevrubná příprava, první zkoušky masky se konaly už několik měsíců před zahájením natáčení.

„Dělat tu jizvu a oko, to zabralo vždycky dost času, už nevím přesně, ale dvě hodiny jsem před každým natáčením v maskérně strávil určitě. Ale jak jsem říkal, výsledek byl přesně takový, jaký jsem si představoval já, Martin i režisér. Skvělá práce,“ uvedl Slezáček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám