Hlavní obsah
Článek

Nikdo se při vyhlášení nominacích na divadelní ceny Thálie v pražském Národním divadle neradoval tolik, jako Sagvan Tofi (59). Jeho znovuobnovený muzikál Děti ráje se totiž prostřednictvím zpěváka Jana Kříže dostal mezi hlavní nominace na tuto prestižní cenu.

"To fakt není legrace, jsem naprosto unesený. Kdo by si pomyslel, že jednou budu v Národním," byl nadšený Sagvan a málem mu začaly téct slzy dojetím. Přitom právě Honza Kříž, který ostatně už cenu Thálie jednou získal za muzikál Pomáda, který se uvádí v Divadle Kalich, v Dětech ráje málem nehrál.

Když se totiž inscenovaly v Praze, po čtyřech měsících musel kvůli mnoha pracovním povinnostem v Kalichu odejít a jeho role Michala zbyla jen na Bořka Slezáčka (56) a jeho bývalého kolegu ze soutěže Robin Hood aneb Cesta ke slávě Petera Veslára. Ti ostatně s Honzou alternují i nyní, kdy se Děti ráje uvádějí v Brně.

"Se Sagvanem jsme se před brněnským uvedením sešli a dohodli jsme se, že v Dětech zase budu hrát. A jsem rád. To, že za tuhle roli budu někdy nominován na Thálii, jsem v době, kdy jsem před lety odcházel, opravdu nečekal," svěřil Kříž.

Sagvan měl radost i z nominace na nejlepší muzikálovou zpěvačku pro Karolínu Gudasovou. S tou totiž pro změnu vystupuje v Mýdlovém princi v Divadle Broadway. "Kdo by řekl, že zrovna jediné dva muzikály, ve kterých za celý svůj život hraju, se sejdou v jeden rok v Národním divadle," dodal Tofi, jenž pracuje na novém díle, o němž ale ještě nechtěl nic prozradit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám