Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární Bolek Polívka (74) je otcem šesti dětí, a jak sám přiznal, ke štěstí už ve svém životě nic moc nepotřebuje. Když netočí a užívá si pohodlí domova, rád si sedne a začte se do zajímavé knížky. „Čtu ale málo beletrie. Románky, to už v jistém věku člověka přestane zajímat, že chlapec se zamiluje do dívky. V posledních letech jsem si oblíbil autobiografie, jako má Keith Richards, a tyhle zajímavý věci,“ svěřil se Super.cz.

Nabízí se tak otázka, jak moc dával svůj herecký talent do čtení pohádek, když byly jeho děti malé a šly spát. „Mně se spíš líbilo, jak četl věci pan Hrušínský nebo pan Höger, že právě moc neměnili hlasy, ale snažili se ten příběh sdělovat. Líbilo se mi, jak tu poezii recitovali.“

My jsme si s hercem povídali na křtu knihy Duel od Miloše Zapletala a Jana Měšťáka. Jak nám Bolek prozradil, kniha je pro něj ideálním dárkem. Jeho dcera Kamila o tom ví své. „Moje nejstarší dcera mě stále obdarovává knihami. Na Vánoce nebo i při různých rodinných oslavách, ale nestíhám všechno přečíst. Takže jsem i takový mistr v záložkách, a naopak můj syn Jenda se mě ptá, jestli mi nevadí, že to všechno nikdy nepřečtu,“ smál se Bolek Polívka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám