Hlavní obsah
Článek

Momentálně na televizních obrazovkách slaví úspěch série Devadesátky, v níž herci ztvárňují mladší verze hrdinů z Prvního oddělení. Majora Václava Plíška, jehož hrál Bolek Polívka (74), předchází jako jeho mladší podoba Martin Finger. Zajímalo nás, jak se Bolkovi líbí, a probrali jsme i to, jak sám 90. léta prožil.

"Martina mám rád a určitě mě ztvární dobře, protože jsme spolu hráli divadlo. Ale viděl jsem fotografie, nebyl čas se podívat. Nebudu tady nějak naznačovat, že jsem byl v jeho věku hezčí. Ale určitě bude v mém věku hezčí než já," smál se Polívka.

On sám devadesátky prožil klidněji než seriáloví hrdinové a rád na ně vzpomíná. "Jako všichni jsem byl oslněn svobodou a hodně jsem si od toho sliboval. Prostě výbuch nádherného opojení svobodou, ale pak postupně přišla lehounká kocovina," vzpomínal Polívka, který tehdy založil i své vlastní divadlo.

V 90. letech také natočil nejslavnější film té doby, Dědictví aneb Kurvahošigutntág, díky němuž měl možnost se alespoň okrajově setkat sice ne s mafiány, ale alespoň s šedou ekonomickou zónou.

"Spíš s těmi podnikateli v uvozovkách. Ale peníze tehdy pro lidi znamenaly, že se mohou předvést. Dneska každý šetří. Ale byli to dobří lidi, tedy bylo to hlavně o těch restituentech. Nešetřili na tom, aby se pobavili, ale ani aby někomu pomohli. Hodně jich dopadlo blbě, ale hodně také dobře," vyprávěl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám