Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Děj další řady seriálu První republika se odehrává v roce 1928 a proti předchozím dílům se posouvá o osm let. Z toho vyplývá, že se v něm objeví celá řada nových postav. Jedné z nich, konkrétně poručíka Jana Andrleho, se zhostí Vladimír Polívka.

„Myslím, že je to taková ta postava, o které my mladí říkáme: ’Praděda, to bych chlap!’. Takže já hraju pradědu nás, mladých,” popsal svou roli syn Bolka Polívky a Chantal Poullain.

Své postavě musel Polívka přizpůsobit i vzhled. Bude mít knír, ale pouze nalepovací. Jednak by mu prý nenarostl a jednak by s takovou vizáží nemohl hrát jiné role, například v Národním divadle. „Knír bych si asi nechal, protože ten mi asi jen tak nenaroste,” uvedl s humorem herec, kterého ale rekvizita přece jen omezuje. „Nemůžu se přirozeně smát, protože to jinak prdne ze stran. Být přirozený a přirozeně se nesmát, není jednoduché,” dodal Vladimír Polívka.

Reklama

Další články

Načítám