Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už od začátku dubna měly jejich rukou padat hlavy. Hlavy sice padaly, ale určitě ne kvůli divadelnímu meči, pandemie koronaviru zastavila také zkoušky muzikálu Kat Mydlář. Obnovenou premiéru tak bylo Divadlo Broadway nuceno odsunout na říjen. Představitelé titulní role Daniel Hůlka (55), Bohuš Matuš (50) a Marian Vojtko (51) se tak ze dne na den ocitli bez práce. K té se nyní po více než dvou měsících zase vrátí.

Už v příštím týdnu se za dodržení veškerých opatření obnoví zkoušky muzikálu. „Musím říct, že jsem si za ty dva měsíce volna odpočinul a do práce se moc těším. Za tu dobu, co nás ovládnul koronavirus, se ze mě stal zahradník, kuchař, uklízeč, degustátor nejrůznějších vín, kamarád na telefonu nebo student. Opakoval jsem si texty Kata Mydláře, příští týden začínáme zkoušet, tak už se doufám pomalu vrátíme do běžného života, na který jsme zvyklí,“ řekl nám Marian Vojtko. Do divadla se těší i jeho kolegové.

„Na návrat do divadla se po té pauze samozřejmě těším, ale musím zároveň říct, že jsem se ty dva měsíce vůbec nenudil. Užíval jsem si rodiny, podnikali jsme výlety a hodně jsem odpočíval. Také jsem stihnul zazpívat seniorům, a to udělalo neskutečnou radost nejen jim, ale i mně samotnému,“ dozvěděli jsme se od Daniela Hůlky, který trávil dny především s manželkou a malou dcerkou Rozárkou.

„Když mi volali z produkce Divadla Broadway, že začínáme příští týden zkoušet, tak jsem zajásal. Už mi chybělo nejen zpívání, ale těším se i na kolegy a samozřejmě na diváky. Ačkoli se premiéra Kata Mydláře uskuteční až 1. října, tak se vůbec nenudím, protože aktuálně chystám program koncertu, který se uskuteční 23. června právě v Divadle Broadway. A v době koronaviru jsme měli hodně času věnovat se sobě s mou Lucinkou,“ dodal závěrem Bohuš Matuš.

Reklama

Další články

Načítám