Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První premiérou Malé scény divadla Studio DVA v její druhé sezóně bude hra holandského autora Gera Thijse o setkání dvou neznámých lidí, kteří bloudí krajinou i svými životy - Polibek. Její hrdiny ztvární Anna Šišková (63) a Bob Klepl (66), režie se ujala Darina Abrahámová.

Komedie nabídne příběh postaršího neúspěšného kabaretního umělce, majícího strach z profesního pádu, a bývalé lékárnice, která v obavách čeká na verdikt lékařů.

„To je úžasný nápad, poslat neznámou Ženu a Muže do lesa, nechat je se nedobrovolně setkávat během chůze krajinou, a nakonec z nich během necelých dvou jevištních hodin udělat skoro nejbližší lidi na světě,“ nastiňuje průběh režisérka Abrahámová.

Annu Šiškovou zaujalo téma strachu, a jak se s ním člověk vypořádává. „Vše, čím prochází moje postava, je mi velmi blízké. Odcizením v manželství, strachem z předčasné smrti a blízká mi je i svou touhou zažít ještě něco výjimečného, co náš život udělá smysluplným a krásným,“ říká herečka.

I Klepl nachází několik styčných bodů. „V podstatě jsem to já. S humorem říkám, že tématem mým i role, kterou zde ztvárňuji, je ‚zapadající slunce nad herectvím‘... Nejvíc práce mi dá objevovat a osvojovat si text. Už to nejde jako dřív…,“ přiznává herec, pro kterého může být - vedle potlesku publika - motivací jeho jevištní partnerka, do níž se prý zamiloval, když ji viděl ve filmu Musíme si pomáhat.

Premiéra hry je naplánovaná na 24. září. První repríza bude v pátek 27. září a do konce roku bude Polibek na programu Malé scény divadla Studio DVA celkem osmkrát.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám